Linkovi

Tramp prisustvovao crkvenoj službi na Badnje veče, razgovarao sa vojnicima


Predsednik SAD Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp prisustvuju božićnoj večeri sa porodicom u Mar-a-lago u Palm Biču, Florida, 24. decembra 2019.(Photo by Nicholas Kamm / AFP)

Predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp prisustvovali su muzičkoj proslavi Badnje večeri u Južnoj baptističkoj crkvi pre nego što su slavlje nastavili na večeri u plesnoj dvorani svog privatnog kluba.

Pastor porodične crkve u Vest palm biču na Floridi, Džimi Skrogins, sa svojom porodicom, pozdravio je Trampove nakon što su stigli na prislavu. Trampovi su pozdravljeni aplauzom, dok su zauzimali svoja rezervisana mesta na crkvenim klupama. Kratke propovedi i sveštenikovo čitanje bili su isprepletani sa tradicionalnim božićnim pesmama, dok su se scenski dim i lažni sneg spuštali sa tavanice.

Prisustvovanje službi u porodičnoj crkvi promena je za Trampove, koji su prazničnim službama ranije prisustvovali u episopskoj crkvi Bethesda na moru, u Palm Biću, u kojoj su se i venčali 2005.

Trampovi su se vratili u svoj privatni klub, gde su pozdravljeni aplauzom dok su ulazili na svečanu božićnu večeru. Tramp, čiji je opoziv Predstavnički dom Kogresa SAD izglasao pre manje od nedelju dana, nije odgovorio kada ga je novinar pitao da li se u crkvi molio za predsedavajuću Predstavničkom domu, Nensi Pelosi.

No, rekao je: "Imaćemo sjajnu godinu".

Tramp je viđen kako kratko razgovara sa advokatom Alanom Deršovicem, uglednim Trampovim braniocem na kablovskim televizijama, koji je večerao u balskoj dvorani. Počasni predavač Pravnog fakulteta na Harvardu bio je predmet diskusija nakon što je pristupio predsednikovom pravnom timu za opoziv.

Tramp je pozvao pripadnike oružanih snaga stacionirane širom sveta da dele pozdrave pred božićne praznike.

Govoreći u utorak tokom video konferencije iz svog privatnog kluba na Floridi, gde provodi svoj odmor duži od dve nedelje, Tramp je rekao: "Žleim da vam poželim predivan Božić".

U grupi su bili marinci u Avganistanu, vojna jedinica u Kuvajtu, brod Mornarice u Adenskom zalivu, vazduhoplovna baza u Mizuriju i ispostava Obalske garde na Aljasci.

Tramp je pohvalio oružane snage zbog njihovih ovogodišnjih napora da se eleminišu poslednji teritorijalni ostaci kalifata Islamska država i da se eleminiše lider te grupe Abu Bakr al Bagdadi. Takođe je naglasio ekonomske uspehe kod uće i isplatio povišicu za trupe koja startuje od Nove godine.

"Vi činite mogućim za nas da radimo šta moramo da radimo", rekao je Tramp zahvaljujući im se na službi.

Tramp je brzo odgovarao na pitanja vojnika, uključujući i poziv da prisustvuje dočeku razarača USS Forest Šerman naredne godine kada se bude vratio u svoju matičnu luku u Norfolku, Virdžinija.

Tramp je upitan šta je kupio gospođi Tramp za Božić. "Predivnu čestitku", rekao je on priznajući da "još uvek radi na božićnom poklonu".

"Naveli ste me da razmislim. Počeću da radim na tome vrlo brzo", rekao je.

U utorak uveče, prva dama odgovarala je na pozive dece širom zemlje kao deo programa traganja za Deda Mrazom koji sprovodi Severmoamerička komande za vazušni prostor (NORAD). Sekretarka za štampu Stefani Grišam rekla je da je gospođa Tramp razgovarala sa nekoliko dece i čula stavke na njihovoj božićnoj listi.

Grišam je rekla da je gospođa Tramp "podsetila decu da ostave mleko i kolačiće za Deda Mraza i poželela svakom detetu i njegovoj porodici najsrećniji Božić".

Predsednik je bio izvan fokusa javnosti otkako je održao govor govor konzervativnim studentima u obližnjem Vest Palm Biču u subotu, provodivši dane igrajući golf na svom privatnom imanju i pozdravljajući dobrostojeće članove njegovog kluba.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG