Linkovi

Tramp postaje stanovnik Floride


Odmaralište predsednika Donalda Trampa, Mar-a-Lago, fotografisano 10. jula 2019, u Palm Biču, na Floridi.

Predsednik Sjedinenih Država Donald Tramp kaže da više nije stanovnik Njujorka.

Njujork tajms prvo je objavio priču, a Tramp to potvrdio u seriji tvitova objavljenih kasno u četvrtak, rekavši da je odlučio da Palm Bič, na Floridi, pretvori u svoje stalno boravište.

"1600 Avenija Pensilvanija, Bela kuća, mesto je koje sam počeo da volim i ostaću tu, nadam se, još pet godina dok PRAVIMO AMERIKU PONOVO VELIKOM, ali moja porodica i ja pretvaramo Palm Bič, na Floridi, u naše trajno poravište. Cenim Njujork i ljude..."

"...Njujorka, i uvek ću, ali nažalost, uprkos činjenici da plaćam milione dolara gradu, državi i kroz lokalne poreze svake godine, tretiran sam vrlo loše od političkih lidera i grada, i države. Tek nekolicina njih je tretirana gore. Mrzim što moram da donesem...

"...tu odluku, ali na kraju to će biti najbolje od svega što sam razmatrao. Kao predsednik, uvek ću biti tamo da pomognem Njujorku i sjajnim ljudima Njujorka. On će uvek imati posebno mesto u mom srcu."

Nije jasno koliki su porezi koje Tramp plaća Njujorku, pošto je odbio da objavi svoje informacije o porezu.

Guverner Njujorka, Endrju Kumo, nije delovao rastuženo zbog Trampove promene adrese.

"Otarasismo se. Nije baš da je Donald Tramp plaćao poreze ovde, u svakom slučaju. Skroz je tvoj, Florido."

Tramp i njegova supruga, Melanija, popunili su odvojeno dokument "izjavu o prebivalištu" u septembru, zahtevajući od oblasnog suda Palm Biča da promeni njihovo boravište na adresu Trampovog Mar-a-Lago kluba, predsednikovog odmarališta na Palm Biču.

Predsednik Tramp bio je u Mar-a-Lagu zbirno 99 dana otkako je preuzeo funkciju, javio je NBC njuz, 90 dana posećivao je golf klub u Nju Džerziju i proveo je 20 dana u Kuli Tramp u Njujorku.

Posmatrači veruju da je predsednikov potez preseljenja iz Njujiorka u Floridu verovatno motivisan, barem delimično, manjim taksama u južnoj državi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG