Linkovi

Tramp postavio menadžera kampanje za reizbor 2020.


Američki predsednik Donald Tramp postavio je republikanskog stratega za digitalne medije Breda Parskejla da bude menadžer njegove kampanje za drugi predsednički mandat 2020.

U zvaničnom saopštenju, Parskejl je opisan kao "neverovatan talenat, izabran na osnovu niza uspeha koje je ostvario." U proteklih godinu dana, 42-godišnji Parskejl je pomogao u vođenju grupe Trampovih pristalica nazvane "America First Action".

Bred Parskejl
Bred Parskejl

Dok Tramp iznosi svoja gledišta o velikim i malim pitanjima na Tviteru, Parskejl je koristio društveni medij Fejsbuk da bi se povezao sa biračima u ruralnim delovima zemlje tokom Trampove uspešne kampanje za Belu kuću 2016.

Trampov zet Džered Kušner, visoki savetnik u Beloj kući, izjavio je da je Parskejl bio "ključan u uvođenju disciplinovane tehnologije u Trampovu kampanju 2016."

U roku od nekoliko sati pošto je inaugurisan pre 13 meseci, Tramp je već najavio da će se ponovo kandidovati za drugi četvorogodišnji mandat.

Na izborima 2016. sedište republikanskog izbornog štaba bilo je u Trampovoj kuli - njujorškom oblakoderu gde je Tramp živeo i radio pre Bele kuće. Od prošlih izbora, Tramp je prikupio milione dolara zajedno sa Republikanskim nacionalnim komitetom da bi se finansirala kampanja za reizbor.

Brojne demokrate razmatraju ideju da se takmiče protiv Trampa ali većina ne želi da to objavi do kongresnih izbora u novembru.

XS
SM
MD
LG