Linkovi

Tramp: Optužbe protiv Kavanoa su prevara


Predsednik Donald Tramp obraća se novinarima ispred Bele kuće, 8. oktobar 2018.
Predsednik Donald Tramp obraća se novinarima ispred Bele kuće, 8. oktobar 2018.

Novi sudija Vrhovnog suda Bret Kavano trebalo bi u ponedeljak veće da ceremonijalno položi zakletvu u Beloj kući, nakon što je to formalno učinio u subotu u Vrhovnom sudu pošto je Senat tesnom većinom potvrdio njegovu nominaciju na to mesto.

Nekoliko sati uoči ceremonije u Beloj kući, predsednik Donald Tramp je optužio opozicione demokrate da kuju zaveru za opoziv sudije Kavanoa, kojeg je nekoliko žena javno optužilo za seksualni napad.

Predsednik je rekao da su optužbe protiv Kavanoa, svedočenje u Senatu i istraga FBI-a “prevara koje su organizovale demokrate” i predvideo da bi sve to moglo da ih košta izbora za Kongres koji se održavaju 6.novembra.

“Evo, čujem da sada razmišljaju o tome da opozovu brilijantnog pravnika, čoveka koiji ništa loše nije učinio i koji je uhvaćen u prevaru demokrata i advokata koji rade za njih, i sada žele da ga opozovu. Čuo sam to od mnogih i mislim da je to uvreda za američku javnost. Mislim da ćete 6. novembra videti mnoge stvari koje nikada do sada niste videli”", rekao je Tramp i ustvrdio da će mnoge demokrate glasati za republikance.

Tramp i republikanci nadaju se da će potvrda konzervativnog Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda podstaći njihove pristalice izađu na kongresne izbore, na kojima će se odlučivati o većini u Kongresu.

XS
SM
MD
LG