Linkovi

Tramp odbija da odobri sredstva za vladu bez novca za zid


Predsednik Tramp neće potpisati zakon usvojen u Senatu, kojim bi se sprečilo zatvaranje nekih vladinih agencija u petak u ponoć, zato što taj zakonski paket ne uključuje novac za izgradnju zida na granici Meksika i SAD, saopštili su najviši republikanski lideri u Kongresu.

Posle sastanka sa Trampom u Beloj kući, predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan izjavio je da je predsednik veoma zabrinut zbog granične bezbednosti. On je dodao da republikanci žele da omoguće nastavak rada vlade, ali i da se postigne dogovor o zaštiti granice. Republikanci iz Predstavnčkog doma kažu da će u svojoj verziji zakona kojim bi se omogućio nastavak rada vlade izaći u susret predsednikovim zahtevima.

Međutim, demokrate se odlučno protive izdvajanju pet milijardi dolara za zid od 20 milijardi za koji Tramp tvrdi da će zaustaviti ilegalnu imigraciju. Izgradnji zida se protive i neki republikanci. Ako se do petka u ponoć ne usvoji privremeni zakon o budžetu i nastavi finansiranje rada vlade, oko četvrtina njenih operacija biće obustavljena.

XS
SM
MD
LG