Linkovi

Tramp nema snimke razgovora sa Komijem


Predsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp

Nakon nekoliko nedelja neizvesnosti, američki predsednik Donald Tramp rekao je da nije snimao svoje razgovore sa bivšim direktorom FBI-a Džejmsom Komijem.

Tramp je dva puta imao privatan razgovor sa Komijem: prvi put u Beloj kući, nakon što je stupio na dužnost I kada je od Komija tražio lojalnost. Drugi put su razgovarali sredinom februara, I tada je, prema Komijevim tvrdnjama – Tramp od njega tražio da obustavi istragu o Majklu Flinu, Trampovom nekadašnjem savetniku za bezbednost.

Američki predsednik je na Tviteru napisao da “nema ideju da li postoje snimci njegovih razgovora sa Komijem, ali da on sam razgovore nije snimao niti poseduje takve snimke”.

Ranije je Tramp, takođe na Tviteru napisao da je “za Komija bolje da se nada da ne postoje snimci njihovih razgovora, pre nego što novinarima počne da daje informacije”. Džejms Komi je, na pretresu u Senatu, izneo detalje svih razgovora koje je vodio sa predsednikom SAD pre nego što je otpušten.

Predsednik Donald Tramp je na svom tviter nalogu komentarisao i tekuću istragu o Rusiji, i postavio pitanje zašto njegov prethodnik Barak Obama i njegova administracija nisu sprečili Rusiju da se meša u prošlogodišnje predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama.

U drugom komentaru Tramp je primetio da je Džej Džonson, sekretar za unutrašnju bezbednost u Obaminoj administraciji samo poslednji obaveštajni zvaničnik koji je izajvio da nije bilo dosluha izmedju Trampa i Rusije.

Džonson je u jučerašnjem svedočenju pred Odborom za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma rekao da mu nije poznato da li su Tramp ili njegovi saradnici nelegalno bili u dosluhu sa predstavnicima Rusije kako bi se Trampu pomoglo da osvoji predsednički položaj.

XS
SM
MD
LG