Linkovi

Tramp negirao da je hteo da otpusti Malera


Predsendik SAD na Ekonomskom forumu u Davosu

Američki predsednik odbacio je izveštaje „Njujork Tajmsa“ i „Vašington Posta“ o tome da je hteo da otpustio specijalnog istražitelja Roberta Malera u junu, ali da je od toga odustao kada je advokat Bele kuće zapretio podnošenjem ostavke.

Navodno je Don Mekgen odbio da prenese predsednikovo naređenje Sekretarijatu za pravosuđe jer je smatrao da otpuštanje Malera izazvati još veću katastrofu po Trampa.

Tramp je u Davosu ove izveštaje natvao „lažnim vestima“.

Robert Maler istražuje optužbe da je Trampov izborni štab bio povezan sa Rusijom u kampanji za predsedničke izbore 2016., a istražuje se I da li je Bela kuća opstruisala pravdu.

Prema medijskim navodima, Tramp je hteo da Sekretarijat za pravosuđe otpusti Malera jer je smatrao da su postojala tri odvojena sukoba interesa koja bi ga diskvalifikovala sa čela istrage: rasprava o članarini u Trampovom golf klubu zbog koje je Maler napustio klub, zatim rad Roberta Malera za advokatsku kancelariju koja je zastupala Trampovog zeta Džareda Kušnera I činjenica da je Maler bio na intervjuu za mesto direktora FBI-a samo dan pre nego što je postao specijalni tužilac.

Trampov advokat Taj Kob odbio je da komentariše izveštaje “iz poštovanja prema Kancelariji specijalnog tužioca I procesu koji je u toku”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG