Linkovi

Tramp veruje da bi pobedio Opru


Opra Vinfri na dodeli nagrada Zlatni globus, 7. januar 2018
Opra Vinfri na dodeli nagrada Zlatni globus, 7. januar 2018

Iako je tek početak 2018. godine, u Sjedinjenim Državama se već spekuliše o kandidatima za predsedničke izbore 2020.

U tom kontekstu, poslednjih dana se najčešće spominje medijski magnat Opra Vinfri, naročito posle njenog govora na dodeli nagrada Zlatni globus, o pravima žena, napadima na medije i o tome kako je odrastala u siromaštvu.

Oprino obraćanje, posle uručivanja nagrade za životno delo, pozdravio je veliki broj ljudi, među kojima i ćerka aktuelnog predsednika Donalda Trampa, Ivanka, a na društvenim medijima su odmah počele da kruže spekulacije o mogućoj predsedničkoj kandidaturi.

Pojedini američki mediji, pozivajući se na izjave bliskih prijatelja, preneli su u ponedeljak da Vinfri aktivno razmišlja da se kandididuje za predsednicu. Oprin dugogodišnji partner Stedman Grejem rekao je dnevniku Los Anđeles tajms da je "na narodu da odluči" i da bi "ona to apsolutno uradila".

Njena prijateljica, Gejl King, kazala je danas za televiziju CBS da Opru intrigira mogućnost da bude kandidat na izborima 2020. godine, ali da trenutno ne razmišlja o tome.

King je dodala da se stav 63-ogodišnje zvezde o tome da nije zainteresovana za predsedničku kandidaturu nije promenio.

Predsednik Donald Tramp rekao je u utorak da ne veruje da će se Vinfri kandidovati, ali i izrazio uverenje da bi je porazio.

"Bilo bi zabavno, ali mislim da se neće kandidovati”, rekao je Tramp.

XS
SM
MD
LG