Linkovi

Tramp ne veruje da će biti ispitan u istrazi o Rusiji


U.S. President Donald Trump answers a question at the White House in Washington, Jan. 10, 2018.
U.S. President Donald Trump answers a question at the White House in Washington, Jan. 10, 2018.

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da „nije verovatno“ da će se sastati sa specijalnim istražiteljem Robertom Malerom u istrazi koja se vodi o navodnim vezama Trampovog izbornog štaba sa Rusijom.

Tramp je nakon sastanka sa norveškim premijerom ponovio da „nije bilo dosluha“ sa Rusijom i istakao „da je malo verovatno da će biti intervjuisan“.

„Dosluha ima, ali između demokrata i Rusije. Lov na veštice se nastavlja.“

Maler je navodno razgovarao sa Trampovim advokatima o mogućnosti da u okviru istrage ispita I predsednika. Tramp istragu naziva “prevarom demokrata”.

Do sada su u istrazi optuženi bivši šef izbornog štaba Pol Manafort, dok je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin priznao krivicu. Malerov tim je do sad intervjuisao brojne Trampove saradnike, uključujući I zeta Džareda Kušnera I bivšeg šefa osoblja Bele kuće Rajnsa Pribusa.

Donald Tramp je napao demokratsku senatorku Dajen Fajstnan I nazvao je “prepredenom” jer je objavila transkripte sa svedočenja koosnivača firme koja je napravila dosije o vezama Trampovog izbornog štaba I Rusije. Glen Simpson koosnivač firme “Fusion GPS”, rekao je da je dao dosije o Trampu FBI-u zato što je bio “veoma zabrinut” za nacionalnu bezbednost. Dajen Fajnstajn je objavila dugačak transkript Simpsonovog svedočenja, a da o tome nije obavestila republikance u Odboru za pravosuđe Senata.

XS
SM
MD
LG