Linkovi

Tramp naredio "precizne" udare na Siriju


Predsednik Donald Tramp u Beloj kući tokom obraćanja o Siriji
Predsednik Donald Tramp u Beloj kući tokom obraćanja o Siriji

Američki predsednik Donald Tramp naredio je večeras "precizne udare SAD na postrojenja za hemijsko oružje sirijskog predsednika Bašara al Asada".

Ovaj napad američki predsednik naredio je nedelju dana posle napada hemijskim oružjem u Dumi, u kojem je poginulo najmanje 60 ljudi.

Donald Tramp je rekao da je operacija vojske SAD zajedno sa Britanijom i Francuskom u toku, ali nije govorio o detaljima.

"Naredio sam vojsci SAD da izvede precizne udare na mete koje su povezane sa postrojenjima za hemijsko oružje sirijskog diktatora Bašara al Asada", rekao je Tramp u Beloj kući, a obraćanje su prenosile sve televizije.

Sekretar za odbranu Džejms Matis rekao je na večerašnjem brifingu u Pentagonu da SAD zajedno sa saveznicima, Britanijom i Francuskom, izvode napade na hemijska postrojenja u Siriji povezana sa režimom Bašara al Asada.

Komandant Združenog generalštaba oržanih snaga SAD Džozef Danford potvrdio je da su izvedena tri udara: prvi na naučni centar u blizini Damaska, drugi zapadno od Homsa i treći na lokaciji u blizini, za koju se sumnja da se na njoj nalazilo postrojenje za hemijsko oružje i komandni centar.

Za sada, saopštavaju u Pentagonu, nemaju podataka o žrtvama.

XS
SM
MD
LG