Linkovi

Tramp na Molitvenom doručku: Vera ključna za američki život


Predsednik Donald Tramp obraća se učesnicima nacionalnog Molitvenog doručka 8. februara 2018.
Predsednik Donald Tramp obraća se učesnicima nacionalnog Molitvenog doručka 8. februara 2018.

Predsednik Donald Tramp izjavio je da je vera "od centralnog značaja za američki život i slobode" a da je Bog podario ljudima njihova prava.

Govoreći na nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu Tramp je izjavio: "Naša prava nam nije podario čovek, dao nam ih je naš tvorac. Bez obzira na sve, nijedna zemaljska sila ne može da oduzme ta prava."

Tramp je izjavio da je vera bila pokretačka sila za neumorne napore protekle godine da se pronađu "pravda i mir" u borbi protiv militantne grupe Islamska država.

"Godinama, ISIS je brutalno mučio i ubijao hrišćane, Jevreje, verske manjine i bezbrojne muslimane", rekao je Tramp.

On je veličao nastojanja koalicije da porazi Islamsku državu tokom prošle godine, navodeći da je "oslobodila skoro sto procenata teritorije koju su donedavno držale te ubice u Iraku i širom Sirije."

Ovo je drugo Trampovo pojavljivanje na doručku, događaju za predstavnike svih veroispovesti koje organizuje fondacija "Feloušip", američka hrišćanska verska grupa.

Svaki predsednik od Dvajta Ajzenhauera, koji je služio u Beloj kući od 1953. do 1961. prisustvovao je doručku koji istorijski privlači najviše evanđeliste ali mu prisustvuju i hiljade gostiju iz svih delova sveta.

Tramp uživa vatrenu podršku hrišćanskih evanđelista koji su mu pomogli da dođe do pobede na izborima 2016. Hrišćanske organizacije u SAD su pozdravile mnoge od predsednikovih poteza, uključujući pokušaj da oslabi pravila koja regulišu političke aktivnosti izvesnih verskih grupa, njegovo priznanje Jerusalima kao prestonice Izraela i njegovo postavljanje konzervativnih sudija.

XS
SM
MD
LG