Linkovi

Molitveni doručak: Verske slobode, terorizam i Švarceneger


Predsednik SAD Donald Tramp na tradicionalnom Molitvenom doručku
Predsednik SAD Donald Tramp na tradicionalnom Molitvenom doručku

Predsednik Donald Tramp je u četvrtak rekao da je terorizam “fundamentalna pretnja verskim slobodama” i ponovio obećanje dato tokom kampanje da će ga okončati.

U govoru tokom Nacionalnog molitvenog doručka, dogadjaja kojem prisustvuju politički i verski lideri iz zemalja širom sveta, Tramp je rekao da “terorizam mora biti zaustavljen i da će biti zaustavljen. "Možda to neće biti baš prijatno neko vreme. Ali će biti zaustavljen.”

Tramp je potom rekao da će njegova administracija razviti sistem sa ciljem “da se obezbedi da oni koji su primljeni u našu zemlju u potpunosti prigrle naše vrednosti verske i lične slobode i da odbacuju bilo kakvu formu gušenja i diskriminacije.”

Fondacija Fellowship, neprofitna organizacija koju čini grupa ljudi “okupljenih oko istovetnih interesa” još od 1953. godine je ko-domaćin molitvenog doručka.

Dvajt Ajzenhauer je bio prvi američki predsednik koji je govorio na dogadaju I svaki predsednik izabran posle Ajzenhauera je sledio taj primer. Ko-predsedavajući molitvenog doručka bila su dvojica američkih senatora: republikanac Džon Buzman i demokrata Kris Kuns.

Molitva za Arnolda Švarcenegera

Predsednik Donald Tramp zamolio je tokom molitvenog doručka okupljene verske lidere da se mole za rejting rijaliti programa "Šegrt", u kome je bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger od Trampa preuzeo glavnu ulogu

"Unajmili su veliku filmsku zvezdu, Arnolda Švarcenegera, da zauzme moje mesto i znamo kako se to završilo: Gledanost je znatno opala. To je potpuna katastrofa. Samo želim da se molim za Arnolda, ako možemo za te rejtinge, u redu?", rekao je Tramp.

Međutim Švarceneger je uzvratio kratkim video snimkom u kojem rekao da je bolje da njih dvojica zamene uloge, kako bi američki narod mogao ponovo mirno da spava.

XS
SM
MD
LG