Linkovi

Tramp medijima: "Lažne i odvratne vesti"


Predsednik Donald Tramp na skupu u Pensilvaniji
Predsednik Donald Tramp na skupu u Pensilvaniji

Na izbornom skupu koji u Pensilvaniji predsednik Donald Tramp ponovo je pozvao na izgradnju zida na granici sa Meksikom, branio svoj susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i žestoko kritikovao medije – samo nekoliko sati pošto je njegova ćerka Ivanka izjavila da mediji nisu “neprijatelj naroda”.

Na skupu svojih pristalica u Vilksberiju u Pensilvaniji, predsednik Tramp se ponovo obrušio na medije i govorio o ličnim napadima koji nisu potprepljeni činjenicama.

“Ovi užasni ljudi ovde –su lažne, lažne i odvratne vesti!”

Napadi na novinare usledili su pošto je Ivanka Tramp govorila o predsednikovom etiketiranju medija i rekla da ne smatra da su mediji "neprijatelj naroda".

Predsednik je takođe kritikovao izveštavanje o njegovom prijateljskom susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju.

“Hteli su da odem tamo kao na bokserski meč! Pa šta se desilo sa diplomatijom? Narode, ako se slažem sa Vladimirom Putinom – to je dobra stvar!”, kaže Tramp.

Ali samo nekoliko sati ranije, predsednikovi najviši bezbednosni zvaničnici su u Beloj kući zajednički saopštili da Rusija ponovo pokušava da podrije američku demokratiju.

“Domet ovog stranog mešanja je i sveobuhvatan i dubok", rekao je direktor FBI-a Kristofer Rej.

Konstatovali smo da je pretnja stvarna i kontinuirana”, ocenio je Den Kouts, direktor Nacionalnih obaveštajnih službi.

Ipak, tokom jednočasovnog govora u Pensilvaniji, predsednik nije pominjao bezbednost izbornog procesa.

XS
SM
MD
LG