Linkovi

Klinton i Tramp u Njujorku čekaju rezultate


Pristalice republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa se skupljaju u njegovom izbornom štabu u Njujorku za ono što veruju da će biti proslava izborne noći pobeda.

Ispred Trampove Kule u Njujorku izbio je sukob između pristalica Hirali Klinton i Donalda Trampa. Policije i publike je bilo sve više, a i spektakl je bio sve veći.I jedna i druga strana iznosile su svoje argumente.

“Mislim da je on još više podelio zemlju, dok će Hilari da nas ujedini", smatra pristalica Hilari Klinton Majkl Padilja.

“Imam utisak da je stvarna osoba, prava poslovna osoba. I oseća da zna da razgovara sa ljudima i da obavi posao”, navodi Karen Mizrah, pristalica Donalda Trampa koji će izbornu noć provesti u hotelu Hilton u Njujorku.

Više od pet hiljada pripadnika njujorške policije obezbeđuje glasanje, dok rekordno veliki broj ljudi prati možda najžešći izborni ciklus u skorijoj političkoj istoriji Amerike.

Volonteri demokratske kandidatkinje, Hilari Klinton koriste poslednju priliku da kontaktiraju glasače. Njujork je tradicionalno grad demokrata i tamošnji volonteri ulažu poslednje napore da privuku što više glasača.

Ispitivanje javnog mnjenja pokazuje dvocifreno vođstvo Hilari u odnosu na Trampa u Njujorku tako da fokus njene kampanje nije u tom gradu već 150 kilometara dalje. Volonteri su se ukrcali u autobus u trci za biračima u prelomnim državama.

Želimo da okupimo ljude u Pensilvaniji i nadamo se da će nam se cela zemlja priključiti.”

Izborni štab Hilari Klinton biće večeras u konvencijskom centru Džavits. Za volontere je obezbeđen mali broj ulaznica…Isuviše mali broj ulaznica pa je zato bilo i nekih veoma emotivnih reakcija poput reakcije Elin Rimor.

“Veoma sam razočarana. Ovo je izuzetno važna noć. Nikada ni u snu nisam mogla da zamislim da ćemo imati ženu predsednika i želela sam da budem prisutna u momentu kada Hilari izađe na pozornicu kao predsednica Sjedinjenih Država.”

Još samo nekoliko sati ostalo je da se saznaju konačni rezultati, možda još jednih istorijskih predsedničkih izbora u Sjedinjenim državama.

XS
SM
MD
LG