Linkovi

Tramp: Kina čini sve da izgubim izbore


Američki predsednik Donald Tramp, Foto: (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Američki predsednik Donald Tramp, Foto: (Photo by MANDEL NGAN / AFP)

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da postupanje Kine u vezi korona virusa dokazuje da će Peking "uraditi sve što može kako bi on izgubio mogućnost da bude reizabran u novembru".

U intervjuu agenciji Rojters, Tramp je oštro govorio o Kini i naveo da razmatra različite opcije kada su u pitanje posledice prema Pekingu zbog korona virusa.

"Mogu da učinim mnogo," rekao je američki predsednik.

Tramp optužuje Kinu za pandemiju korona virusa, u kojoj je samo u SAD život izgubilo najmanje 60.000 ljudi, za recesiju američke ekonomije i ugrožavanje njegovih šansi za reizbor.

Američki predsednik, koga u SAD često optužuju da je prekasno reagovao na epidemiju korona virusa, optužio je Kinu i da nije dovoljno učinila da svet na vreme upozori na širenje zaraze.

Tramp ne veruje u ankete

Tram je naveo i da ne veruje u ankete koje pokazuju da je njegov najverovatniji rival na predstojećim predsedničkim izborima u novembru, demokrata Džo Bajden, u prednosti.

Tramp je u intervjuu za Rojters rekao da ne očekuje da će predsednički izbori biti referendum o njegovom upravljanju krizom sa korona virusom i izrazio čuđenje da Džo Bajden dobro stoji u anketama.

"Ne verujem u ankete, ali verujem da su ljudi u ovoj zemlji pametni i da neće izabrati čoveka koji je nekompetentan", rekao je američki predsednik.

Tramp je kritikovao višedecenijski rad Džo Bajdena kao senatora i potpredsednika u administraciji Baraka Obame.

"Ne mislim da je nekompetentan zbog stanja u kojem je sada, već je nekompetentan poslednjih 30 godina. Sve što je uradio je loše, njegova spoljna politika je užasna", ocenio je američki predsednik.

Prema najskorijim anketama o predsedničkim izborima, 44 odsto Amerikanaca podržava Bajdena, a 40 odsto Trampa.








XS
SM
MD
LG