Linkovi

Tramp kaže da ima "vrlo dobar odnos" sa Kim Džong Unom


Arhiva - Kombinacija dve fotografije, predsednika SDA Donalda Trampa i predsednika Severne Koreje Kim Džon Una.

Predsednik Donald Tramp rekao je da u vrlo dobrim odnosima sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, uprkos njihovoj nedavnoj debati po pitanju toga na čijem se stolu nalazi veće nuklearno dugme.

"Verovatno imam vrlo dobar odnos sa Kim Džong Unom", rekao je Tramp za Vol strit žurnal u četvrtak, dodajući: "Imam odnose sa ljudima. Mislim da biste vi ljudi bili iznenađeni".

Upitan da li je razgovarao sa Kimom, Tramp odgovara: "Ne želim da to komentarišem. Nisam rekao da jesam ili da nisam. Jednostavno, ne želim to da komentarišem".

Tramp je prošlosti nazivao Kima "niskim i debelim" i "lošim dečkonjom". Podsmevao se Kimu kao "malom raketašu" zbog severnokorejske raketne probe.

Kim je nazivao Trampa "menatlno poremećenim američkim senilkom" i pretio je da će ga ukrotiti vatrom.

Tramp je rekao Žurnalu da su tvitovanje uvreda i zagonetnih komentara o dobrim odnosima sa Kimom bili deo njegove strategije.

"Videćete dosta toga kod mene", rekao je o svojim tvitovima. "I onda sasvim iznenada, neko mi je najbolji prijatelj. Mogao bih da vam dam 20 primera... Vrlo sam fleksibilna osoba".

Predsednik se kretao napred i nazad između očigledne spremnosti da se sastane sa Kimom i nazivanja takvih razgovora, uključujući i najavu dežavnog sekretara Reksa Tilersona, traćenjem vremena.

U sredu, Tramp je rekao južnokorejskom predsedniku Mun Džae-inu preko telefona da je sada otvoren za razgovor sa Severnom Korejom "u prikladno vreme, pod pravim okolnostima".

Tramp je takođe rekao da se nada da bi ovonedeljni razgovori Severne i Južne Koreje, prvi u protekle dve godine, mogli da "vode ka uspehu za svet".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG