Linkovi

Tramp i republikanski senatori razgovarali o poreskoj reformi


Predsednik Tramp u društvu Miča Mekonela maše pre početka današnjeg ručka sa republikanskim senatorima na Kapitol hilu

Američki predsednik Donald Tramp sastao se danas sa republikanskim senatorima, koji čine većinu u Senatu, u nadi da će uspeti da obezbedi podršku za poreske olakšice korporacijama i srednjoj klasi, uprkos tome što je na Tviteru razmenio teške reči sa jednim od ključnih zakonodavaca Bobom Korkerom iz Tenesija..

Tramp je na Kapitol hilu ručao sa senatorima, među kojima je bio i Korker, u sklopu razgovora o tome kako bi trebalo da izgleda poreska reforma.

Senat je prošle nedelje usvojio budžet, kojim bi na kraju vodio do poreskih olakšica u iznosu od 1.500 milijardi u narednih 10 godina, koje bi se prelile u nacionalni dug, koji je trenutno iznad 20 hiljada milijardi i postojano se uvećava.

Tramp je pozvao zakonodavce da usvoje novi poreski zakon do kraja godine.

Međutim, Kongres, koji je pod kontorlom republikanaca još se nije dogovorio o specifičnim promenama, a iza zatvorenih vrata održavaju se intenzivne diskusije o tome koje odredbe komplikovanog zakona zadržati, a koje promeniti.

Tramp je odbacio mogućnost smanjenja vladinih panzija za starije Amerikance i revizije penzionih planova, koje mnogi radnici koriste da uvećaju svoju ušteđevinu za penziju.

Lider demokratske manjine u Senatu Čak Šumer izjavio je da predsednik Tramp i njegove kolege, senatski republikanci, ne govore istinu o tome šta će predlog poreske reforme učiniti i kako će uticati na Amerikance.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG