Linkovi

Tramp demantuje tvrdnje o neželjenom poljupcu: Lažne vesti!


Rejčel Kruks na konferenciji za novinare 11. decembra 2017.

Predsednik Donald Tramp kritikovao je Rejčel Kruks, jednu od 19 žena koje su ga optužile za seksualni napad, kao i Vašington Post, zato što je objavio članak o njenim tvrdnjama.

U tekstu Vašington Posta iznosi se njena detaljna priča o tome kako ju je Tramp navodno na silu poljubio 11. januara 2006, dok su čekali lift u Trampovoj kuli u Njujorku. Kruks je tada imala 22 godine. U člansku se takođe podseća da nije bilo nikakvih posledica nakon što su ona i druge žene iznele svoje tvrdnje. Rejčel Kruks je svoju priču prvi put iznela novinarima Njujork Tajmsa nekoliko meseci pre predsedničkih izbora 2016.

Tramp je na Tviteru demantovao njene, kao i sve druge tvrdnje.

“Žena koju ne znam, i sa kojom se, koliko znam, nikada nisam sastao, je na prvoj strani lažnih vesti Vašington Post gde kaže da sam je poljubio u lobiju Trampove kule pre 12 godina (što je trajalo dva minuta). To se nikada nije dogodilo! Ko bi to uradio na javnom mestu gde postoje čuvari i obezbeđenje.

...kamere su uključene. Još jedna lažna optužba. Zašto Vašington post ne objavi priču o ženama koje su primile novac da bi izmišljale price o meni? Jednoj od njih je otplaćen kredit za kuću. O tome je izveštavao samo Foks njuz, ostalim mejnstrim medijima se ne uklapa u njihov narativ.”

U odgovor na tvitove republikanskog predsednika, Kurks, koja se kao demokrata kandidovala za mesto u donjem domu državme skupštine Ohaja, izazvala je Trampa da objavio video snimak njihovog navodnog susreta.

“Molim vas, svakako, javno objavite snimke iz hodnika na 24. spratu kule, 11. Januara 2006. Ujutro. Hajde da to raščistimoa pred svima. Lažovi poput vas u politici su me naveli da se sama kandidujem za politički položaj.

Većina optužbi za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje drugih žena protiv Trampa iznete su nakon što je on počeo kampanju za predsednika 2015, a odnose se na iskustva iz proteklih čak pet decenija. Tramp dosledno odbacuje sve optužbe nazivajući ih “kompletnim izmišljotinama” a jednom je tvitovao: “Niko ne poštuje žene više od mene.”

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG