Linkovi

Tramp: DACA da uključi i zid na granici sa Meksikom


Presednik SAD Donald Tramp nakon sastanka sa republikancima u Kemp Dejvidu

Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je da neće podržati zakonski predlog kojim se štite hiljade imigranata od deportacije (DACA) ukoliko ne uključi finansiranje zida na granici sa Meksikom I okonča lančanu migraciju I lutriju za zelenu kartu.

“Želimo da se reši problem mladih imigranata, ali želimo I da naša zemlja bude dobro obezbeđena”, rekao je Tramp o programu za pridošle u SAD u detinjstvu koji ističe u martu.

Tramp je govorio posle sastanka sa republikancima u Kemp Dejvidu na kojem se razgovaralo o zakonodavnoj agendi za 2018. I za izbore za Kongres sredinom godine.

“Nadam se da ćemo o DACA programu moći da se dogovorimo sa demokratama”, rekao je Tramp.

U septembru 2017. Tramp je ukinuo program DACA, uspostavljen za vreme predsednika Baraka Obame, koji je oko 800 hiljada mladih imigranata štitio od deportacacije I dozvolio im da legalno rade I žive u SAD. Predsednik je dao rok Kongresu do 5. marta da uskladi zakonski predlog kojim će biti pružena zaštita onima koji su obuhvaćeni programom DACA, ali I finansiranje zida na granici sa Meksikom, okončanje lutrije za zelenu kartu I lančane migracije.

Tramp je rekao I da je kriza sa drogom u Americi dostigla nivo bez presedana, I najavio da će njegova administracija ostaviti “značajan trag” u rešavanju tog problema tokom ove godine.

“Jedna od stvari o kojima smo raspravljali je to kako droga dolazi u ovu zemlju I kako da to zaustavimo zato što je kriza proteklih godina neviđena”, istakao je Tramp.

Predsednik je rekao da su lideri republikanaca takođe raspravljali o infrastrukturi I vojnim pitanjima. Sastanku u Kemp Dejvidu su prisustvovali lideri republikanaca u Senatu I Predstavničkom domu Kongresa – Mič Mekonel I Pol Rajan.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG