Linkovi

Tramp branio Roba Portera


Bivši sekretar osoblja Bele kuće Rob Porter

Predsednik Donald Tramp nastavio je da brani sekretara osoblja Bele kuće Roba Portera koji je podneo ostavku zbog optužbi za nasilje u porodici, koje su iznele njegove dve bivše supruge.

Iako nije pomenuo Portera, Tramp je na Tviteru napisao da su “ljudima uništeni životi zbog pukih optužbi, od kojih su neke istinite, a neke lažne. Nema povratka za one koji su lažno optuženi, njihovi životi I karijere su uništeni. “

Predsednik je na konferenciji za novinare prethodno rekao da je tužan zbog Porterove ostavke.

“On tvrdi da je nevin, morate to da imate na umu”, rekao je Tramp, iako nije pominjao Porterove bivše žene koje tvrde da ih je zlostavljao I psihički I fizički.

Optužbe na račun Portera ponovo su otvorile pitanje da li su visoki zvaničnici znali kako se ponašaju njihovi podređeni. Takođe se postavlja pitanje da li zaposlenima u Beloj kući, koji nisu u potpunosti prošli bezbednosnu proveru, treba dozvoliti da tamo I rade.

Rob Porter prošao je samo pojedine bezbednosne provere, a radio je na jednom od najosetljvijih mesta u Beloj kući – kontrolisao koje informacije se dostavljaju predsedniku. Tramp je ipak poželeo sreću svom bivšem saradniku I napomenuo da je Porter “uradio veoma dobar posao u Beloj kući”.

Rob Porter je podneo ostavku pošto su ga u javnosti dve bivše supruge optužile za zlostavljanje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG