Linkovi

Tramp brani svog saradnika u istrazi o Rusiji


Bivši saradnik Donalda Trampa u kampanji Karter Pejdž govori na konferenciji za novinare u prostorijama novinske agencije RIA Novosti u Moskvi (arhivska fotografija)

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je kritikovao kongresnu istragu o vezama svojih saradnika sa Rusijom - tvrdi da demokrate blokiraju svedočenje jednog od njegovih bivših saradnka Kartera Pejdža.

Tramp je na Tviteru situaciju opisao kao “Lov na veštice”. Ipak nije izneo nikakve dokaze za to da demokrate u Predstavničnom domu Kongresa ne žele da Karter Pejdž svedoči, jer bi, tvrdi Tramp, svedočio u njegovu korist. Predsednik kaže da Pejdž želi da dokaže da su tvrdnje njegovim vezama sa Rusijom koje su izneli bivši direktor FBI-a Džejms Komi I bivši direktor CIA-e Džon Brenan – lažne.

Pejdž, inače biznismen i konsultant za energetiku, poslao je pismo Odboru za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma u kojem je naveo da mu je rečeno da možda neće skoro imati priliku da svedoči, ali da je on voljan da to uradi javno. Istovremeno je optužio Komija, Baraka Obamu, Hilari Klinton i američke medije da šire “nemilosrdne laži o njemu.”

Inače, Trampova odbrana Pejdža dešava se istovremeno sa pristankom njegovog bivšeg savetnika Majkla Flina da Odboru za obaveštajna pitanja u Senatu preda dokumenta vezana za istragu o Rusiji, što je prvobitno odbio.

Odbor za obaveštajna pitanja u Senatu vodi zasebnu istragu o vezama Trampovih saradnika I Rusije – u kojoj je na razgovor pozvan I Trampov lični advokat Majkl Koen. On je, međutim, odbio poziv uz obrazloženje da je zahtev “preopširan” I da nije u stanju da na njega odgovori.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG