Linkovi

Tramp bi mogao da bude ispitan u istrazi o Rusiji


Specijalni tužilac Robert Maler

Specijalni tužilac koji istražuje mešanje Rusije u američke predsedničke izbore razgovarao je sa pravnim zastupnicima predsednika Donalda Trampa o mogućnosti da I predsednik bude intervjuisan u okviru istrage.

Sastanak dve strane održan je prošlog meseca, ali sudeći po izjavama ljudi koji su upoznati sa situacijom, detalji potencijalnog intervjua još nisu dogovoreni.

Bivši direktor FBI-a Robert Maler vodi istragu u kojoj su podignute optužnice protiv četvoro ljudi, uključujući I bivšeg šefa Trampovog izbornog štaba Pola Manaforta I bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina.

Istraga se vodi I o tome da li je Tramp pokušao da opstruiše rad FBI-a kada je otpustio bivšeg direktora Džejmsa Komija.

Advokat Bele kuće Taj Kob rekao je da administracija neće komentarisati Malerovu istragu I da sarađuje sa ciljem da se dođe do “mogućeg rešenja”.

Prošle godine su američke obaveštajne službe otkrile da je Rusija sprovela kampanju sa ciljem da diskredituje Hilari Klinton I pomogne Trampu. Tramp konstantno negira bilo kakve veze sa Rusijom, a u subotu je rekao da “nije bilo dosluha niti krivičnog dela”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG