Linkovi

Tramp: Akt o mladim imigrantima da uključi i zid na granici


Tramp sa republikanskim senatorima o imigraciji

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da zakonsko rešenje za imigrante koji su u SAD dovedeni kao deca, a koji traže da im se sada obezbedi legalan boravak – mora da uključi i finansiranje zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu.

U septembru je Tramp ukinuo akt o imigrantima koji su kao deca dovedeni u SAD (poznat kao DACA) donet za vreme bivšeg predsednika Baraka Obame. Tim aktom bilo je zaštićeno skoro 800 hiljada imigranata od deportacije, i bilo im je dozvoljeno da legalno borave i rade u Americi.

Tramp je dao Kongresu rok do 5. marta da donese zakonske predloge koji će obezbediti jednaku zaštitu za one pod programom DACA, ali i uključiti budžet za izgradnju zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu.

Na sastanku o imigraciji u Beloj kući sa republikanskim senatorima Tramp je rekao da je “sadašnji sistem imigracije izneverio Amerikance” I kao primer naveo lančanu migraciju, odnosno pravo na spajanje porodica.

“Lančana migracija je totalna katastrofa koja preti našoj bezbednostzi, ekonomiji I ostavlja otvorena vrata teroristima”, rekao je Tramp. On je pozvao I na okončanje lutrije za vizu koju je nazvao “lošom za ekonomiju I veoma lošom za bezbednost”. Ocenjuje I da reforma imigracionog sistema neće biti moguća bez bolje zaštite granice.

Tramp je rekao da se nada da će njegove predloge podržati I demokrate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG