Linkovi

Tramp: Advokat Bele kuće ovlašćen da svedoči u istrazi o Rusiji


Advokat Bele kuće Don Mekgen sedi iza predsednika Trampa
Advokat Bele kuće Don Mekgen sedi iza predsednika Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao istragu o mešanju Rusije u predsedničke izbore, nazvao je "najgorom kampanjom političkog progona" i rekao da je ovlastio advokata Bele kuće da svedoči u istrazi kako bi se privela kraju.

Tramp je na Tviteru reagovao na naslovnu stranu Njujork Tajmsa na kojoj je objavljeno da je Don Mekgen, advokat Bele kuće, specijalnom istražitelju Robertu Maleru dostavio detaljan prikaz Trampovih stavova u vezi sa ključnim nalazima u istrazi.

Predsednik SAD je ponovo kritikovao istragu u seriji tvitova i obrušio se na Tajms zbog tvrdnje da se Mekgen okreće protiv njega.

"Ništa ne krijem i zahtevao sam transparentnost kako bi se ovaj odvratni lov na veštice završio", napisao je Tramp.

"Toliko života je uništeno ni zbog čega - najgori politički progon", napisao je Tramp pozivajući se na kampanju koju je protiv navodnih komunista u vladi SAD predvodio senatro Džozef Makarti 50-ih godina prošlog veka.

Don Mekgen je, kako prenosi Tajms, navodno rekao Robertu Maleru kako je Tramp bio opsednut time da na mesto direktora FBI postavi nekog ko mu je lojalan i da je Mekgen sprečio Trampa da otpusti Roberta Malera koji je postao specijalni tužilac pošto je direktor FBI Džejms Komi otpušten.

Tramp je priču Tajmsa nazvao "lažnom".

"Propali Njujork Tajms je objavio priču u kojoj se navodno advokat Bele kuće okrenuo protiv predsednika, a zapravo je obrnuto i novinari to znaju. Zbog toga su lažne vesti neprijatelji američkog naroda i to je loše za Ameriku", napisao je Tramp.

XS
SM
MD
LG