Linkovi

SAD će sarađivati sa budućom vladom


Mark Toner, zamenik portparola američkog državnog sekretarijata
Mark Toner, zamenik portparola američkog državnog sekretarijata

Državni sekretarijat je, u prvoj reakciji, čestitao građanima Srbije, na kako je saopštio zamjenik portparola Mark Toner, uspješno obavljenim i mirnim izborima. Toner je najavio da će Sjedinjene Države nastaviti da sarađuju sa Srbijom bez obzira na sastav buduće vlade.

“Prema preliminarnom izveštaju OEBS-a, nisu zabeleženi incidenti niti veće nepravilnosti tokom izbora. Iako prebrojavanje glasova još traje, po svemu sudeći će kasnije ovog meseca biti organizovan drugi krug predsedničkih izbora. Isto tako je još neizvesno kakav će biti ishod parlamentarnih izbora. Ali bez obzira na to koja će stranka osvojiti većinu, mi ćemo sa zadovoljstvom nastaviti da sarađujemo sa Srbijom, koja se nalazi na putu evropskih integracija. Ovom prilikom bih hteo da čestitam i OEBS-u na njihovoj pomoći kosovskoj vladi pri organizovanju izbora za Srbe na Kosovu”, rekao je Toner.

Zamjenik portparola Stejt departmenta na konferenciji za novinare nije želio da komentariše porast podrške SPS-u, ponovivši da je dugotrajni cilj Vašingtona da sarađuje sa vladom koja će nastaviti sa evro-atlantskim integracijama.

XS
SM
MD
LG