Linkovi

Nikolić poverio mandat Vučiću


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić govori na konferenciji za novinare

Nakon razgovora prošle nedelje sa liderom SNS i nosiocem liste "Srbija pobeđuje" Aleksandrom Vučićem, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas obavio konsultacije o formiranju vlade i sa predstavnicima preostalih 11 lista koje su ušle u parlament. Nikolić je odlučio da mandat za sastav vlade poveri Vučiću.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će poveriti mandat za sastav nove vlade lideru SNS-a i nosiocu liste “Srbija pobeđuje” Aleksandru Vučiću. U obraćanju medijima posle konsultacija sa predstavnicima 11 lista koje su ušle u parlament, Nikolić je rekao da je pred vladom težak i odgovoran posao, a da se opoziciji otvara mogućnost da se izjašnjava o potezima vlade.

Takođe, Nikolić je kazao da mu deluje da će, osim Saveza vojvo-đanskih Mađara, još neka lista biti deo vladajuće većine, ali, kako je rekao, javnost to treba da sazna od onog ko sastavlja vladu:

"Predstavnici nekih lista su rekli da će podržati svaki potez vlade koji donosi dobro Srbiji, neki da će podržati ono što je u susret evropskim integracijama, neki da neće ništa podržati. Uglavnom, vlada će morati na svojim leđima da ponese teret u veoma teško vreme."

Inače, današnje konsultacije kod predsednika Srbije nisu protekle sasvim glatko – Nikolić je napustio razgovor sa predstavnicima SRS posle samo nekoliko minuta, nakon što su mu saopštili da neće ulaziti u vladu i zatražili da podnese ostavku zbog brojnih malverzacija.

Predstavnici stranaka, pre svega opozicionih su u razgovoru sa Nikolićem su govorili o krađi na izborima, događajima u Savamali i iznenadnim smenama u RTV:

"Pratim sve ono što se dešava u RT Vojvodini zbog toga što je to jedna izuzetno značajna, respektabilna, kultna institucija. Mislim da partijski političar treba da se suždržava komentara, i u tom smislu neću izgovarati komentare. Mislim da ima nadležnih organa", rekao je lider SVM Ištvan Pastor.

Osim o lošoj medijskoj situaciji, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je tokom konsultacija sa predsednikom Srbije govorio i o slučaju Savamala. Radulović je naveo da je tom prilikom ukazao da rušenje objekata u tom naselju nema veze sa politikom, već da je to pitanje pravžne države. Predsednik je u vezi sa dešavanjima u Savamali rekao kako on misli da to u Beogradu neće proći, dodao je Radulović.

XS
SM
MD
LG