Linkovi

Spaseno dete iz olupine voza u Kini


Spasioci iznose tela žrtava železničke nesreće u Kini, 24. jul 2011.
Spasioci iznose tela žrtava železničke nesreće u Kini, 24. jul 2011.

Spasioci u istočnoj Kini, južno od Šangaja, danas su iz olupine voza spasli jednog četvorogodišnjaka, gotovo dan posle sudara u kojem je poginulo najmanje 35 osoba, a ranjeno više od dve stotine. Dečak je spasen otprilike 21 sat pošto je na super brzi voz koji je saobraćao između Hangžua i Venžua i posle udara groma morao da se zaustavi na vijaduktu, naleteo drugi takođe super brzi voz koji je išao od Pekinga prema Fužuu.

Kineska televizija je prikazala snimak izobličenog putničkog vagona koji visi sa vijadukta i drugog uništenog vagona ispod mosta. Vlasti su odmah preduzele mere da ublaže gnev javnosti, a potpredsednik kineske vlade Žang Deđijang je došao na lice mesta da nadgleda spasilačku operaciju.

Državni mediji su izvestili da su tri visoka železnička funkcionera smenjena. Kina je uložila milijarde dolara u povezivanje gradova mrežom super brzih vozova, a ovo je drugi put da se proteklih nedelja za probleme okrivljuje nevreme. Početkom meseca, prekid snabdevanja električnom energijom zbog nevremena, izazvao je 90-ominutni zastoj na novoj liniji između Pekinga i Šangaja.

XS
SM
MD
LG