Linkovi

Premijerka Tajlanda neće da podnese ostavku


Dok se anti-vladini protesti na Tajlandu inteziviraju, premijerka Jingluk Šinavatra izjavila da neće da podnese ostavku.

Na Tajlandu su i danas nastavljeni protesti protiv vlade premijerke Jingluk Šinavatre, a lider anti-vladinih protesta, bivši potpredsednik vlade, Sutep Taugsuban, apelovao je na svoje sledbenike da sutra širom zemlje zauzmu još veći broj vladinih zgrada kako ih ne bi koristila vlada.

U medjuvremenu, policija je izdala nalog za Taugsubanovo hapšenje zbog okupacije vladinih zgrada u Bangkoku. Medjutim, vlasti još nisu preduzele akciju za njegovo hapšenje.

Opozicioni demonstranti danas su intenzivirali napore da okupiraju i zatvore ključne državne zgrade u Bangkoku, a u planu su bile još četiri ministarstva. Nekoliko hiljada ljudi je opkolilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i obećalo da će tu provesti noć. Demonstranti su već zauzeli delove ministarstava inostranih poslova i finansija dan ranije i ulogorili se ispred nekoliko drugih državnih zgrada.

Oni pozivaju premijerku Jingluk Šinavatru da podnese ostavku jer kako navode, vladu kontroliše njen brat, zbačeni bivši premijer u egzilu, Taksin Šinavatra.

Proteste predvodi Demokratska stranka, koja je u parlamentu inicirala debatu o nepoverenju vladi. Jingluk Šinavatra je danas zakonodavcima rekla da neće podneti ostavku.
XS
SM
MD
LG