Linkovi

Tajland: Nagrada policiji za hapšenje


Policija pretresa stan osumnjičenog u Bangkoku
Policija pretresa stan osumnjičenog u Bangkoku

Nagrada od 83 hiljade dolara data je policiji nakon privođenja osumnjičenog za eksplozije u Bangkoku, dok je izdat nalog za hapšenje još dve osobe

Tajlandske vlasti koje istražuju smrtonosni napad u Bangkoku ranije ovog meseca, danas su saopštile da su pronašle dodatni materijal za pravljenje bombi tokom pretresa stana u glavnom gradu, i izdale naloge za hapšenje još dvoje osumnjčenih - dvadesetšestogodišnje Tajlanđanke i jednog stranca.

Fotografija žene, identifikovane kao Vana Sonsana, pokrivene hidžabom, i crtež muškarca, prikazani su tokom današnjeg specijalnog programa koji su emitovale sve tajandske televizijske stanice. Podaci su dobijeni posle jučerašnjeg pretresa stana, mada je istog dana policija saopštila novinarima da ništa sumnjivo nije pronađeno.

Funkcioneri taljandske policije su saopštili da su, tokom jučerašnjeg pretresa nekoliko stanova u stambenom kompleksu u opštini Min Buri u Bangkoku. pronađeni đubrivo, detonatori, i digitalni časovnici.

Šef nacionalne policije, Somjot Pompanmong objavio je da je ponuđena nagrada od tri miliona bahta, odnosno 83 hiljade dolara, za podatke koji bi dovele do hapšenja osumnjičenih za eksplozije, i da je taj novac dat policiji, jer je u subotu priveden dvadesetosmogodišnji stranac:

Jasno je da je osumnjičen pritvoren zahvaljujući sposobnosti naše policije,” rekao je šef policije.

XS
SM
MD
LG