Linkovi

13 mrtvih, desetine povređenih u terorističkom napadu u Barseloni


Jedan od povređenih u terorističkom napadu u Barseloni

U centru Barselone dogodio se teroristički napad u kojem je poginulo 13 osoba, a povređeno najmanje 80. Policija je saopštila da kombi uleteo u grupu pešaka u centru grada u pešačkoj zoni La Rambla, koja je inače puna turista u ovo doba godine. Uhapšena su dvojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa napadom, a kombi je pronađen u blizini Barselone. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Posle incidenta u centru grada, katalonska policija je saopštila da je automobil pregazio dvojicu policajaca na kontrolnom punktu u Barseloni. Nije rečeno u kakvom su stanju policajci niti da li su ova dva događaja u direktnoj vezi.Evropski i američki zvaničnici osudili su teroristički napad u Barseloni.

Spain Barcelona
Spain Barcelona

Španski premijer Marijano Rahoj napisao je na Tviteru da nadležni rade na hapšenju odgovornih, obezbeđivanju sigurnosti građana i zbrinjavanju povređenih. Američki državni sekretar Reks Tilerson preneo je španskim vlastima da SAD nude pomoć u istrazi i ponovio da je "Vašington posvećen tome da teroriste širom sveta pronađe i privede pravdi."

"Teroristi širom sveta treba da znaju da su SAD i njeni saveznici rešeni da ih uhvate i izvedu pred lice pravde", rekao je Tilerson na konferenciji za novinare sa japanskim zvaničnicima.

Predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru je osudio teroristički napad u Barseloni i ponudio pomoć SAD Španiji.

Američki državni sekretar Reks Tilerson preneo je španskim vlastima da SAD nude pomoć u istrazi u vezi sa napadom u Barseloni, i ponovio da je "Vašington posvećen tome da uhvati teroriste širom sveta."

Predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru je osudio teroristički napad u Barseloni i ponudio pomoć SAD Španiji.


Facebook Forum

XS
SM
MD
LG