Linkovi

Novak šesti put u finalu Sinsinatija


Rukovanje Novaka Đokovića i Marina Čilića na mreži, posle polufinala turnira u Sinsinatiju (Foto: AP/John Minchillo)
Rukovanje Novaka Đokovića i Marina Čilića na mreži, posle polufinala turnira u Sinsinatiju (Foto: AP/John Minchillo)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Sinsinatiju, jedinog iz serije Masters 1000 koji nikad u karijeri nije osvojio, iako je pet puta igrao za trofej.

Đoković je u polufinalu pobedio Marina Čilića u tri seta - 6:4, 3:6 i 6:3, posle više od dva i po sata igre, u još jednom meču koji je bio prepun uzbuđenja i preokreta, kao i prethodni Đokovićevi dueli u Sinsinatiju, protiv Manarina, Dimitrova i Raonića.

Đoković će sutra imati priliku da osvoji 31. masters titulu u karijeri, po čemu je drugi iza Rafaela Nadala (33), ali i da prekine negativni niz na turniru u kojem je dva puta u finalu gubio od Endija Marija (2008, 2011) i tri puta od Federera (2009, 2012. i 2015).

Federer bi i sutra mogao da se nađe s druge strane mreže, ukoliko kasnije večeras trijumfuje u drugom polufinalu protiv Belgijanca Davida Gofana.

Đoković je jedan od trojice igrača u Open eri, koji su igrali pet finala na jednom turniru, a da ga nisu osvojili. Mari je pet puta gubio u finalu Australijen opena, a Nadal pet puta u finalu mastersa u Majamiju.

Pobedniku turnira pripašće 1.000 poena za svetsku rang-listu i ček na 1.088.450 dolara.

XS
SM
MD
LG