Linkovi

Dodela Emija: Trijumf "Čiste hemije"


Ekipa serije "Čista hemija" posle osvojenog Emija razgovara sa novinarima.

Na 66. godišnjoj dodeli najprestižnijih televizijskih nagrada Emi, "Čista hemija" je dominirala u kategoriji drame dok je "Moderna porodica" trijumfovala medju komedijama

"Čista hemija" (Breaking Bad) sinoć je proglašena najboljom dramskom TV serijom na američkoj televiziji na dodeli nagrada Emi u Los Andjelesu.

Kultna serija o srednjoškolskom profesoru hemije, obolelom od raka, koji postaje opasan trgovac drogom, ove godine je završena na kablovskom kanalu AMC posle pet sezona emitovanja, a osvojila je najvažnijeg Emija drugu godinu za redom. Brajan Krenston, koji gumači ulogu Voltera Vajta, odneo je nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji dok su njegove kolege Aron Pol i Ana Gan osvojili Emija za najboljeg glumca u epizodnoj ulozi i najbolju glumicu.

Komedija "Moderna porodica" osvojila je petog uzastupnog Emija u svojoj kategoriji, i tako izjednačila rekord koji je postavila komedija iz 1990-ih "Frejžer." Taj Burel, jedan od članova njene glumačke postave, osvojio je svog drugog Emija za najboljeg glumca u epizodnoj ulozi u komičnoj TV seriji.

66. godišnja dodela Emija nastavila je trend da serije emitovane na kablovskim kanalima kao što su AMC i HBO, kao i video usluge strimovanja preko interneta, poput Netfliksa, dobijaju više nominacija od tradicionalnih TV mreža kao što su ABC, NBC, CBS i Foks.

U toku jučerašnje ceremonije, glumac i komičar Bili Kristal održao je potresni omaž svom kolegi Robinu Vilijamsu koji je izvršio samoubistvo pre dve nedelje.

XS
SM
MD
LG