Linkovi

Tarner optimista da će Kongres uskoro glasati o članstvu CG u NATO


Kongresmen Majk Tarner posle susreta sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem

Optimista sam da će članstvo Crne Gore u NATO-u biti uskoro odoboreno u američkom Kongresu, kazao je za Glas Amerike republikanski kongresmen i bivši predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Majkl Tarner koji se u Vašingtonu sastao sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem. Tarner je nedavno uputio pismo predsjedniku Donaldu Trampu, pozivajući ga da javno podrži ulazak Crne Gore u Alijansu.

“Dijelimo isti cilj – a to je da se odobri članstvo Crne Gore. Vjerujem da u Senatu postoje određena proceduralna pitanja, ali je podrška snažna u oba doma Kongresa. Prethodno smo usvojili zajedničku rezoluciju kojom smo podržali Crnu Goru i radićemo na tome da se ovo pitanje riješi. Nastavićemo da podstičemo odobravanje crnogorskog članstva u NATO", kazao je Tarner.

Na pitanje Glasa Amerike da li je optimista da će se to uskoro dogoditi, Tarner odgovara: “Apsolutno. Cnogorsko članstvo ima ubjedljivu podršku u Kongresu i radićemo sa ministrom i ambasadom na tome da se to pitanje riješi.”

XS
SM
MD
LG