Linkovi

Tadić prisustvovao liturgiji u Dečanima


Predsednik Srbije Boris Tadić je, prisustvujući božićnoj liturgiji u manastiru Dečani na Kosovu, istakao da je došao da uputi "poruku mira i Srbima i Albancima".

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je, iz manastira Visoki Dečani, gde je prisustvovao Božićnoj liturgiji poruku mira svim stanovnicima Kosova i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon Božićne liturgije, kojoj je prisustvovao u manastiru Visoki Dečani, predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je Srbe, Albance i predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu da razumeju i podržavaju jedni druge i poručio da je poruka mira jedino što na Božić ima smisla.

"Na današnji dan jedino želim da svi na prostoru Kosova i Metohije i našem zajedničkom prostoru, pod evropskim nebom, uspostavimo mir i razumevanje. I Srbi, Albanci i predstvanici međunarodne zajednice, da razumemo šta je naše poslanje i šta je naša uloga, a to je da razumemo jedni druge, da podržimo jedni druge, da obezbedimo siguran život deci koja dolaze iza nas, nezavisno od vere, nezavisno od nacionalne pripadnosti. To je naša uloga, naša obaveza i razlog našeg postojanja", rekao je Tadić.

Na pitanje novinara kada će priznati nezavisnost Kosova predsednik Srbije je kazao da je njegov odgovor dobro poznat.

Vi znate moj odgovor. Nikada. To je veoma kratak i jasan odgovor”, kazao je Tadić.

Predsednik Srbije nije želeo da komentariše jučerašnje napade u Dečanima na njegovo vozilo.

"Danas je Božić i jedina poruka koja može da se pošalje je mir svima, čak i onima koji su bili veoma agresivni sinoć", poručio je Tadić.

Božićnoj liturgiji u manastiru Visoki Dečani prisustvovali su i komandant Kfora Erhard Drevs, šef Euleksa Gzavije de Marnjak, predstavnik EU na Kosovu Fredinando Đentilini, kao i predstavnici diplomatskog kora na Kosovu.

XS
SM
MD
LG