Linkovi

Tači sa američkim kongresmenom Nunesom


A woman fights with a police officer during a protest against the presidential election results as protesters encounter aggressive police tactics in the capital of Minsk, Belarus.
A woman fights with a police officer during a protest against the presidential election results as protesters encounter aggressive police tactics in the capital of Minsk, Belarus.

Kosovo je dobilo pedeset troje novih sudija. Oni su zakletvu položili pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji je i potpisao njihovo imenovanje. Predsednik Kosova se sastao i sa američkim kongresmenom Devinom Nunesom.

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je tokom ceremonije imenovanja pedeset troje novih sudija koji su položili zakletvu da je Kosovo poslednjih godina „vršilo reforme sa jednim jedinim ciljem, a to je da pravosudni sistem funkcioniše što bolje”.

Drage sudije, na vašim leđima je velika odgovornost, a ja sam u potpunosti uveren da ćete moći da je održite i da će se građani naše zemlje osećati sigurnim i jednakim pred zakonom“, rekao je Tači.

Tači je kazao da je na Kosovu od proglašenja nezavisnosti na svim poljima započet novi život, dinamičniji i sa više razvoja, pa je stoga po njegovim rečima neophodan „neumoran rad, a posebno na polju pravde”. Po njegovim rečima kosovske institucije su u proteklom periodu radile na dopunama zakonodavstva koje će olakšati rad sudija.

Svi treba da budemo angažovani na poštovanju pravnog i ustavnog poretka Kosova, s ciljem napredovanja i kako bismo stajali rame uz rame sa razvijenim demokratskim zemljama“, kazao je Tači,

Predsednik Kosova sastao se sa američkim kongresmenom Devinom Nunesom predsedavajućim Komiteta za obaveštajna pitanja američkog Kongresa koga je upoznao sa dostignućima Kosova u proteklom periodu i zahvalio mu na konstantnoj podršci Sjedinjenih američkih država Kosovu.

Tači je kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta nakon sastanka, američkom kongresmenu potvrdio posvećenost Kosova miru i stabilnosti u regionu i bekompromisnoj borbi protiv radikalizma i terorizma.

Kongresmen Nunes je kako se navodi rekao da Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene dugoročnom miru i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope.

XS
SM
MD
LG