Linkovi

Tači: Uskoro članstvo i u FIFA


Prijem Fudbalskog saveza Kosova u Svetsku fudbalsku federaciju biće 15. tačka dnevnog reda 66. Kongresa te organizacije u Meksiko Sitiju, preneli su prištinski mediji.

Evropska fudbalska unija je pre dva dana primila na Kongresu u Budimpešti Kosovo kao svoju 55. članicu, a kosovski politički i sportski zvaničnici očekuju prijem i u Svetsku fudbalsku federaciju.

Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je danas Fadilju Vokriju predsedniku Fudbalskog saveza Kosova na učlanjenju Kosova u UEFA-u, izražavajući ubeđenje da će se Kosovo učlaniti i u FIFA-u.

„Ja želim da se još jednim zahvalim predsedniku Fudbalskog saveza Kosova i legendi kosovskog fudbala, a i šire, Fadilju Vokriju, na njegovom izvrsnom radu koji je obavio za učlanjenje Kosova u UEFA-u, i ostajem potpuno uveren da ćemo se uskoro učlaniti i u FIFA-u“, rekao je predsednik Tači.

Predsednik Kosova zatražio je izgradnju novog stadiona u Prištini, kako bi se po njegovim rečima stvorili evropski uslovi za kosovske talente. On je kazao da je to od nacionalnog značaja i da za tako nešto sada postoji politička i društvena podrška.

„Treba započeti sa izgradnjom novog stadiona, i s moje strane ova podrška će se povećavati svakog dana sve više i više. Znam da postoji potpun konsenzus svih na Kosovu za izgradnju ovog stadiona“, kazao je Tači.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri zahvalio se predsedniku Tačiju na podršci i takođe izrazio uverenje da će Kosovo biti primljeno i u svetsku fudbalsku federaciju. On se odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo i na kampanju Srbije protv prijema Kosova u UEFA-u.

„Oni su pokušavali da svojim snagama to nekako odlože, da izbace iz dnevnog reda, ali nisu uspeli, i mislim da je pravda možda i zakasnila malo, ali je stigla. Mislim da na predstojećem kongresu FIFA-e će biti još bolje nego što je bilo u UEFA i mislim da nema razloga da to bude nekako drugačije“, kazao je Vokri.

Fadilj Vokri poklonio je predsedniku Tačiju loptu sa njegovim potpisom, na kojoj je napisao datum učlanjenja Kosova u UEFA.

XS
SM
MD
LG