Linkovi

SzS: Ministar policije falsifikovao fakultetsku diplomu


Opozicioni blok Savez za Srbiju na konferenciji za štampu, Foto: video grab
Opozicioni blok Savez za Srbiju na konferenciji za štampu, Foto: video grab

Opozicioni blok Savez za Srbiju podneo je krivične prijave protiv ministra unutrašnjih polova Nebojše Stefanovića zbog falsifikovanja diplome, a protiv dekana i i članova komisije Fakulteta za poslovne studije "Megatrend" zbog donošenja Rešenja za nostrifikovanju te diplome.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare, Stefanović je od Megatrend univerziteta zatražio nostrifikaciju diplome o završenom visokom obrazovanju na Megatrend International Expert Consortium Limited London koja je izdata 15. decembra 2004. godine.

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas je rekao da se ta ustanova u Engleskoj nikada nije bavila obrazovanjem, već da se radi o firmi koja je registrovana za 100 funti:

"Ukoliko je gospodin Stefanović zaista završio školu u Engleskoj, očekujem da građanima Srbije pokaže svoju studentsku vizu i boravišnu u Britaniji od najmanje tri godine, koliko mora da traju osnovne studije. Ili na neki drugi način da dokaže gde je polagao ispite, koje ispite, ko ga je ispitivao i o čemu se tu radi. Naravno, npta od ovoga godpodin Stefanović ne može da dokaže, niti da potvrdi, iz prostoga razloga što škola koju je navodno završio ne postoji", naglasio je Đilas.

Lider Dveri Boško Obradović je ocenio da je početak ozdravljenja Srbije otkrivanje lažnih diploma koje moraju biti prošlost:

"Danas je tačno petnaesti dan kako vladajući režim ćuti o ovoj ogromnoj aferi. Niti jedan jedini komentar, niti kontraargument nisu izneli za ovih 15 dana o ovom što smo dokazali da je apsolutna istina. I očekujemo kao Savez za Srbiju da već danas lažni doktor Nebojša Stefanović podnese ostavku", istakao je Obradović.

Ipak, danas se oglasio sam ministar Stefanović ocenom da su tvrdnje opozicije obične izmišljotine. On je rekao da se nije školovao u Londonu, već u Srbiji, "ovde su bili programi koje su po tadašnjim zakonima odobrile različite vlade, odgovorio je Stefanović.

Nijedna vlast od devedestih pa nadalje nije postavila to pitanje, a i Demokratska stranke je imala tu priliku, rekao je Stefanović i objasnio da su predavanja održavana u Sava centru, da je na njih išao veliki broj ljudi, i da je sve bilo uređeno zakonom.

XS
SM
MD
LG