Linkovi

SzS i studenti protestuju zbog krivične prijave direktora RTS-a


Građani pred ulazom zgrade Radio-televizije Srbije ispred kordona žandarmerije u noći upada, Foto: VOA
Građani pred ulazom zgrade Radio-televizije Srbije ispred kordona žandarmerije u noći upada, Foto: VOA

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) su pred zgradom Radio televizije Srbije (RTS) održali konferenciju za štampu u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog upada u zgradu javnog servisa tokom protesta dela opozicije u martu ove godine. Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja "1 od 5 miliona”.

Valentina Reković iz pokreta 1 od 5 miliona, Foto: VOA
Valentina Reković iz pokreta 1 od 5 miliona, Foto: VOA


Valentina Reković, članica studentskog udruženja, uputila je pitanje direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata.

"Ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?" rekla je Reković.

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević odgvorio je studentima da ga zakon obavezuje da štiti imovinu i sredstva ustanove na čijem je čelu i da podnosi prijave protiv svih koji tu imovinu oštećuju ili uništavaju, a da je na sudovima da utvrde odgovornost za to.

"Dragan Bujošević ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta "1 od 5 miliona" nego samo radi ono što mu zakon nalaže", navodi se u saopštenju generalnog direktora RTS-a.

On dalje dodaje da je su te činjenice dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takođe preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju.

XS
SM
MD
LG