Linkovi

Niki Hejli: Ako je potrebno novi napadi na Siriju


Snimci sirijske državne televizije sa sagorelim i oštećenim hangarima posle napada SAD. raketama tipa Tomahavk, 7. april, 2017.

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli je sugerisala da će predsednik Tramp ukoliko bude morao da sprovede dalje vojne napade na Siriju to i učiniti.

Medjutim, Hejli i državni sekretar Reks Tilerson su pružili mešovite signale o prioritetima uklanjanja sirijskog predsednika Bašara Asada sa vlasti. "Nema opcije u kojoj bi se desilo političko rešenje sa Asadom na čelu režima" istakla je Hejli i zaključila: "Ako posmatrate njegove akcije i situaciju na terenu teško je zamisliti vladu koja je mirnodopska i stabilna sa Asadom na vlasti. Promena režima je nešto što mislimo da će se dogoditi."

Medjutim, Tilerson je u emisiji mreže CBS "Suočite se sa nacijom" rekao da je poraz Islamske države i dalje najveći cilj Sjedinjenih Država u Siriji. Šef američke diplomatije je takodje izrazio nadu da "možemo sprečiti nastavak gradjanskog rata i dovesti zaraćene strane za pregovarački sto u cilju političkih diskusija" izmedju Asadove vlade i različitih pobunjeničkih grupa koje pokušavaju da sruše režim u Damasku.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG