Linkovi

10 sirijskih vojnika ubijeno u Damasku


Municija i napušteni kamion snaga lojalnih predsedniku Asadu nakon sukoba u pokrajini Raka na istoku Sirije
Municija i napušteni kamion snaga lojalnih predsedniku Asadu nakon sukoba u pokrajini Raka na istoku Sirije

Do najnovijeg nasilja dolazi dan pošto je ruski predsednik upozorio Zapad da bude oprezan prilikom naoružavanja sirijskih pobunjenika

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, javila je da je u eksploziji bombe postavljene u automobil pored glavnog vojnog aerodroma u Damasku, poginulo 10 i ranjeno 10 vojnika.

Navodi se da je meta napada bila kontrolna stanica pored vojnog aerodroma Mazeh u zapadnom delu Damaska. Za to vreme, Rusija - koja ima pravo veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija - saopštila je da neće dozvoliti uvođenje zabrane letenja nad Sirijom.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Aleksandar Lukaševič, izjavio je to pre današnjeg razgovora predsednika Vladimira Putina i Baraka Obame na samitu Grupe 8. Sjedinjene Države su prošle nedelje objavile da imaju dokaz da je Sirija koristila hemijsko oružje i da će početi direktno da šalju vojnu pomoć pobunjenicima.

Predsednik Bašar al-Asad je međutim demantovao američke, britanske i francuske tvrdnje. On je upozorio da će evropske sile "platiti cenu" ukoliko pošalju oružje pobunjeničkim snagama i naglasio da bi to dovelo do terorizma u Evropi.
XS
SM
MD
LG