Linkovi

Turska priznala sirijsku opoziciju


Turski ministar inostranih poslova Ahmed Davutoglu čestita šefu Sirijske nacionalne koalicije Muazu Al Katibu.
Turski ministar inostranih poslova Ahmed Davutoglu čestita šefu Sirijske nacionalne koalicije Muazu Al Katibu.

Turski ministar inostranih poslova danas je priznao Sirijsku nacionalnu koaliciju kao jedinog legitimnog predstavnika naroda Sirije

Američki sekretar za odbranu, Lion Paneta, u intervjuu za Glas Amerike u Bankoku, uoči samita ASEAN-a, izjavio je da Sjedinjene Države nameravaju da daju Turskoj protivraketni sistem, koji bi bio razmešten u blizini granice sa Sirijom.

Paneta je rekao da je Turska u teškoj situaciji - zbog nestabilnosti u Siriji i priliva izbeglica preko granice. Ipak, on je istakao da je malo verovatno da Sjedinjene Države uskoro promene svoju politiku i počnu da snabdevaju sirijske pobunjenike oružjem.

Paneta je u istom intervjuu govorio i o seriji etičkih problema u koje su umešani američki vojni zapovednici i objasnio da oni nisu znak sistemskih problema u vojsci.

On je kazao da vojska ipak treba ponovo da proceni moralno obrazovanje. Komandant američkih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, trenutno je pod istragom zbog moguće neprikladne komunikacije sa ženom povezanom sa seks skandalom u koji je umešan bivši direktor Centralne obaveštajne agencije Dejvid Petreus.
XS
SM
MD
LG