Linkovi

Nastavak oštrih sukoba u Siriji


Tenkovski napadi u Siriji sve intenzivniji
Tenkovski napadi u Siriji sve intenzivniji

Sirijske snage nastavile napade na uporišta pobunjenika dok grupe aktivista navode da su u minibacačke granate pale kraj učesnika demonstracija

Sirijske organizacije za ljudska prava javljaju da su najmanje 34 osobe poginule u današnjim napadima na pobunjenička uporišta, dok posmatrači Ujedinjenih nacija kažu da ih je gnevna masa sprečila da stignu do al-Hafeha, na zapadu zemlje.

Predstavnik Lokalnih odbora za koordinaciju je izjavio za Glas Amerike da su među poginulima i 14 civila u Deir al-Zuru, 10 ljudi u Homsu i osam u Alepu. Među poginulima je i nekoliko vladinih vojnika.

Takođe danas, novinske agencije navode da je šef mirovnih čuvara Ujedinjenih nacija, Erv Ladsu, izjavio da veruje da je Sirija sada potpuno u građanskom ratu, sa "masovnim povećanjem nasilja".

Ipak, portparol Ujedinjenih nacija Martin Nesirki, odstupio je od te izjave i rekao novinarima da "Ujedinjene nacije ne treba da donose takve procene". Nesirki je ipak potvrdio "kvalitativnu promenu i pojačanje" nasilja u Siriji.
XS
SM
MD
LG