Linkovi

Izaslanik UN sa Asadom i opozicijom


Lakdar Brahimi, izaslanik Arapske lige i UN za Siriju na sastanku sa sirijskim šefom diplomatije Validom Moalemom u Damasku, 13. septembra 2012.

Novi izaslanik Arapske lige i UN za Siriju Lakdar Brahimi sastaće se sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom a planira i razgovore sa predstavnicima sirijske opozicije.

Novi izaslanik Arapske lige i UN za Siriju Lakdar Brahimi sastaće se sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom kasnije danas u Damasku, tokom svoje prve zvanične posete toj zemlji zahvaćenoj ratom.

On takođe planira da razgovara i sa predstavnicima sirijske opozicije. Brahimi je juče izjavio da se situacija pogoršava i opisao napore za ublažavanje krize kao skoro nemoguće.

Brahimi se danas sastao sa kineskim ambasadorom u Siriji Žangom Šunom koji je rekao da je Peking optimističan u vezi sa Brahimijevom misijom i da se nada da će ona biti uspešna.

Ranije je turski premijer Redžep Tajip Erdogan kritikovao Kinu i Rusiju tokom međunarodne konferencije u Ukrajini. On je rekao da bi obe zemlje trebalo da nastave da nagovaraju Siriju da uspostavi razumne pregovore. Erdogan je takođe upozorio Asadov režim da se bliži svom neizbežnom kraju.
XS
SM
MD
LG