Linkovi

Vojska bombarduje Alepo


Škola u Tal Rifatu, na prilazima Alepu, uništena u bombardovanju sirijskih snaga

Lokalni komiteti za koordinaciju i Sirijska opservatorija za ljudska prava izveštavaju o borbama u nekoliko delova grada

Sirijski aktivisti kažu da sirijska vojska nastavlja svoju ofanzivu na delove najvećeg sirijskog grada Alepa koji su u rukama pobunjenika.

Lokalni komiteti za koordinaciju i Sirijska opservatorija za ljudska prava izveštavaju o borbama u nekoliko delova grada.

Sirijska vojska juče je započela napad na grad iz dva pravca, sa kopna i iz vazduha, uz upotrebu aviona i borbenih helikoptera.

U međuvremenu, sirijski predsednik Bašar al-Asad danas je imenovao Vaela al-Halkija za novog premijera, pošto je prethodni premijer Riad Hidžab ranije ove nedelje napustio taj položaj.

Istovremeno, sirijski saveznik Iran organizovao je razgovore u Teheranu, uz učešće predstavnika iz gotovo 30 zemalja uključujući Rusiju, Pakistan, Avganistan i Irak, u pokušaju da se pronađe rešenje za krizu u Siriji.

Iranski ministar inostranih poslova Ali Akbar Salehi kaže da su zemlje – učesnice razgovora predane sprovođenju momentalnog prekida vatre, slaju humanitarne pomoći Siriji i pripremama za dijalog.

Sjedinjene Države i njihovi zapadni saveznici ne učestvuju na toj konferenciji i odbacuju je kao pokušaj skretanja pažnje sa nasilja u Siriji.
XS
SM
MD
LG