Linkovi

Napad na konvoj sa posmatračima


Uništeno vozilo u eksploziji bombe u Dari
Uništeno vozilo u eksploziji bombe u Dari

U Siriji je, u blizini konvoja, u kojem su se nalazili posmatrači Ujedinjenih nacija, eksplodirala bomba postavljena pored puta. Najmanje šest sirijskih vojnika koji su se nalazili u pratnji povređeno je u eksploziji

Bombaški napad dogodio se u gradu Dari na jugu zemlje, posle posete posmatračke misije Ujedinjenih nacija. Šef misije norveški general-major Robert Mud bio je u konvoju, ali ni on, niti iko od članova misije nije povređen.

Svetska organizacija osudila je incident, baš kao i SAD. U saopštenju iz kancelarije generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki-muna navodi se da eksplozija i svi ostali sukobi širom Sirije "dovode u pitanje posvećenost strana prekidu nasilja".

U međuvremenu, na jednom amaterskom video snimku, koji je postavljen na internet vidi se grupa posmtrača koja se navodno sastaje sa vojnicima sirijske vlade i odvojeno sa stanovnicima Homsa. Takođe, stižu izveštaji o borbama vladinih snaga i pobunjenika u delovima prestonice Damaska i u blizini granice sa Libanom.

XS
SM
MD
LG