Linkovi

Vučić i Putin o trgovini i stabilnosti


Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski premijer Aleksandar Vučić na susretu u rezidenciji Novo-Ogarjovo nadomak Moskve.
Ruski predsednik Vladimir Putin i srpski premijer Aleksandar Vučić na susretu u rezidenciji Novo-Ogarjovo nadomak Moskve.

Današnjim susretom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je trodnevnu posetu Moskvi.

Uprkos teškoćama u svetskoj ekonomiji i Rusiji, trgovinska razmena sa Srbijom je neočekivano porasla, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, posle razgovara sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Isporuke poljoprivrednih proizvoda iz Srbije su povećane za 40 odsto, rekao je Putin, i dodao da postoje i druga pitanja za koja su zainteresovane obe zemlje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na podršci koju je Rusija pružila Srbiji u Ujedinjenim nacijama i UNESKO, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.

Znamo da je situacija u celom svetu komplikovana, ništa manje nije komplikovana ni na Balkanu, naglasio je tom prilikom Vučić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tokom današnjeg susreta, Vučić je obavestio ruskog predsednika i o saradnji sa Prištinom, Briselskom sporazumu i zastojima u njegovoj realizaciji.

Današnjim susretom sa Vladimirom Putinom, Vučić je završio trodnevni boravak u Ruskoj Federaciji.

XS
SM
MD
LG