Linkovi

Hapšenja u vezi sa ubistvom Njemcova


Ruske vlasti uhapsile dvojicu muškaraca iz Severnog Kavkaza optuživši ih za ubistvo opozicionog lidera Borisa Njemcova, ali nije jasno da li su oni pucali.

Ruske vlasti uhapsile su dvojicu osumnjičenih za ubistvo opozicionog lidera Borisa Njemcova, izjavio je danas šef ruske federalne bezbednosne agencije Aleksandar Botnikov.

On je rekao da su dvojica muškaraca, Anzor Gubašev i Zaur Dadajev, poreklom iz ruskog Severnog Kavkaza, osumnjičeni da su počinili zločin. Nije jasno da li je i jedan od njih optužen da je pucao.

Jedan od Njemcovih najbližih saradnika, Ilja Jašin izrazio je skepticizam na drušvenim mrežama posle objave o hapšenju, ističući da je teško prosuditi da li su uhapšeni stvarni počinioci. On je naveo da je veoma važno da, pored njih, oni koji su naredili ubistvo takođe budu identifikovani i uhapšeni. Kremlj je odbacio umešanost u ubistvo Njemcova.

Ruski predsednik Vladimir Putin označio je ubistvo kao provokaciju i pozvao vladu da učini sve kako bi se osiguralo da odgovorni budu pravedno kažnjeni.

Ubistvo snažnog kritičara ruske vlade, 27. februara, u blizini Kremlja, šokiralo je javnost. Članovi opozicije okrivljuju vlasi, uz sumnju da je ubistvo Njemcova naručeno kao odmazda za njegovo snažno kritikovanje predsednika Vladimira Putina.

XS
SM
MD
LG