Linkovi

Studentkinja ubijena u automobilu za koji je greškom mislila da je Uber


Policijska fotografija Natanijela Roulanda, optuženog za ubistvo studentkinje u Južnoj Karolini

Natanijel Rouland, 24-godišnji muškarac iz Južne Karoline, optužen je za kidnapovanje i ubistvo 21-godišnje Samante Džozefson, studentkinje Univerziteta Južne Karoline, koja je greškom ušla u njegov automobil misleći da je Uber, saopštila je policija.

Samanta Džozefson je poslednji put viđena u petak rano ujutru ispred bara "Five Points" u Kolumbiji, Južnoj Karolini. Njeni prijatelji su nestanak prijavili 12 sati kasnije, pošto se u međuvremenu nije pojavila.

"Verujemo da je ušla u pogrešan automobil za koji je mislila da je Uber", rekao je šef policije u Kolumbiji Vilijem Holbruk.

Dvojica lovaca pronašla su njeno telo u šumi pored puta u obližnjem okrugu, nekoliko sati pošto je prijavljen njen nestanak.

Otac ubijene studentkinje Sejmur Džozefson potvrdio je smrt svoje kćerke na Fejsbuku.

"Sa velikom tugom i slomljenim srcem ovo objavljujem. Nedostajaće mi moja devojčica do kraja života", napisao je Džozefson.

Policija je saopštila da je primila brojne dojave da je automobil u koji je ušla ubijena studentkinja Ševrolet Impala i da je brzo uspela da ga locira. Osumnjičeni je ubrzo potom uhapšen posle kraće potere.

Policija je u kolima pronašla tragove krvi i mobilni telefon ubijene studentkinje, kao i sredstva za čišćenje, saopštio je Holbruk.

Uber: Ne ulazite u automobil ako se informacije ne poklapaju

Kompanija Uber je na svom blogu saopštila da je u julu 2017. pokreniula kampanju u kojoj je informisala one koji se voze kako da ne uđu u pogrešan auto.

Uber sugeriše korisnicima da prate podatke o vozaču koje dobijaju u aplikacij kada naručuju vozilo - o imenu vozača, marki automobila i registarskim tablicama.

Ako se informacije iz aplikacije ne poklapaju sa podacima na automobilu koji dođe - Uber savetuje da se ne ulazi u vozilo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG