Linkovi

Studenti svoje aktivnosti da realizuju sa Studentskim parlamentom


Zajednička sednica Senata, Saveta i Studentskog parlamenta, Foto: VOA
Zajednička sednica Senata, Saveta i Studentskog parlamenta, Foto: VOA

Posle današnje zajedničke sednice Senat, Savet i Studentski parlament pozvali sve studente Univerziteta u Beogradu da ubuduće svoje aktivnosti na unapređenju nastave i studentskog standarda realizuju u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Beogradu, jedinim legitimnim predstavnikom svih 100.000 studenata tog univerziteta.

U zaključku koji je usvojen na sednici tih univerzitetski tela, odbijaju se svi napadi i upućuje se poziv svim činiocima društvenog života da u dobronamernom i konstruktivnom dijalogu sa Univerzitetom pronalaze i predlažu najbolja rešenja za unapređenje njihovog funkcionisanja.

Dodaje se i da su Senat, Savet i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu duboko svesni svoje odgovornosti za neometano funkcionisanje najstarije visokoškolske ustanove u Srbiji potvrđuju svoju spremnost da, poštujući sve akademske norme i standarde, unapređuju funkcionisanje Univerziteta i svih njegovih članica.

Rektorka Ivanka Popović kaže da je UB javno dobro, institucija od nacionalnog značaja, da je opredeljen da doprinese razvoju Srbije, a da bi mogao da da svoj maksimum mora da se poštuje autonomija univerziteta.

"Najbolji način da se odbrani autonomija univerziteta je da se pusti univerzitet da se bavi pitanjima koji su u njegovoj nadležnosti", rekla je ona.

Rektorka je u obraćanju na sednici zaključka istakla da su studenti uspeli da ostvare svoj cilj i skrenu pažnju na neke ključne teme i poručila da je sada potrebno raditi na efikasnosti UB i da sva prethodna dešavanja neće uticati na početak akademske godine.

Kako je navela, posle blokade Rektorata u fokus su došle teme koje su ključne za ugled Univerziteta u Beogradu.

"Vreme je da počnemo našu kuću da sređujemo", zaključila je ona.

XS
SM
MD
LG