Linkovi

Studenti na protestu “Mislim – dakle hapse me”


Studenti su najavili veliki protest za april na kojem će vlasti pokazati za šta su sposobni, Foto: video grab

Studenti Univerziteta u Beogradu organizovali su danas studentsku šetnju pod nazivom "Mislim - dakle hapse me" kojom su izrazili nezadovoljstvo povodom hapšenja svojih kolega proteklog vikenda.

Studentska šetnja kretala se u popodnevnim satima od zgrade Tehničkih fakulteta do zgrade RTS-a, a studenti su nosili parole na kojima je pisalo "Mislim - dakle hapse me", "Ne praštam vam što hapsite decu", "Da se ne ponovi hapšenje studenata!", "Studenti FPN-a protiv Vučićevih kordona", "Ti padaš bebo demokratski ispitni rok"...

Studenti su ispred zgrade RTS-a uzvikivali: Sluge režima, Nije srpski ćutati, Bujke odlazi, Zašto ćutite na ovo nasilje...

Student Nemanja Aleksić rekao je da su se danas okupili kako bi pružili podršku svojim kolegama i jednom srednješkolcu koje je, kaže, policija uhapsila, osudila i poslala na izdržavanje kazne u roku od nekoliko sati. Kako je naglasio, studenti „neće zaboraviti“ hapšenje svojih kolega.

Aleksić je poručio da studenti „neće ćutati pred takvim nasiljem“ i dodao da će danas šetati do zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici zato što „Srbijom vlada medijski mrak“.

Tokom protestne šetnje nije bilo nikakvih incidenata.

Studenti su najavili da će 6. aprila biti održan veliki studentski protest i da će tada vlasti "pokazati za šta su sposobni".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG